Ponturi pentru alegerea draperiilor si perdelelor

Alegerea draperiilor si perdelelor trebuie sa fie in concordanta cu dimensiunile camerei si destinatia acesteia.

Culorile deschise ofera locatiei in care sunt montate senzatia de spatiu, iar daca montajul perdelelor si draperiilor se face direct din tavan, camera va parea mai inalta.

Important este sa ne stabilim culorile si modelul, in functie de gusturile personale. Astfel, in camera copiilor vom alege draperii si perdele care sa fie in concordanta cu eroii preferati ai acestora, in dormitor care sa asigure eleganta si intimitate, iar in zona de zi pentru a oferi locului o tenta de relaxare.

Pentru dormitor, indicata este o draperie cu dungi late, in combinatii de culori tari si contrastante: bleumarin-alb, alb-negru, gri-mov ori maro-bej. De asemenea, poate fi aleasa o draperie uni de o culoare inchisa, care ofera intimitate si pe parcursul zilei.

Desi trendurile in lumea materilelor textile se schimba destul de repede, pentru a alege o perdea ori draperie trebuie sa tinem cont de faptul ca stilul clasic ramane intotdeauna la moda.

Un motiv floral, discret, in nuante pastelate, sterse, o perdea bogata, alba sau bej, dintr-un material natural (voal din in sau bumbac), o draperie cu flori mari, roz pal cu bej schimba total atmosfera din camera in care are loc montajul acestora.

Daca unii prefera culorile vii, altora le place stilul minimalist sau art-deco. Pentru a da viata casei, alegeţi un material de draperie cu o pata de culoare care sa va reprezinte personalitatea: turcoaz, lila, rosu. Puteti opta chiar si pentru un model mai indraznet, de tipul formelor asimetrice, ori chiar litere sau dungi.

Concordanta dintre perdele si draperii

Este de preferat ca perdeaua care predomina trebuie sa fie de culoare deschisa, uni.

O perdea frumosa si asortata in mod concordant cu o draperie poate marca zona geamului si poate incadra intr-un mod placut golurile prin culoare, textura si modelul ales.

De asemenea, aceste mici trucuri vor atrage atentia asupra geamului, transformand casa sau caminul intr-un loc mai confortabil vizual ca si ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.