Cum a fost amenajat Biroul Oval din Casa Alba de-a lungul timpului

Poate cea mai reprezentativă și mai celebră încăpere din lume, Biroul Oval de la Casa Albă a fost redecorat de fiecare președinte al SUA, care și-a pus amprenta asupra spațiului de lucru.

Iată câteva ipostaze ale Biroului Oval de-a lungul timpului:

decoratiuni
John Fitzgerald Kennedy, cunoscut și ca John F. Kennedy, JFK sau “Jack Kennedy”, a fost cel de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii. În timpul mandatului său, Biroul Oval a avut draperii aurii.

casa alba
În 1963, când John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat, Biroul Oval era decorat cu mochetă grena și draperii de culoare albă.

amenajare culoare draperii
William Jefferson “Bill” Clinton, cunoscut mai ales ca Bill Clinton, a fost cel de-al patruzeci și doilea președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta prefera culoarea albastră, iar draperiile au fost alese galben pai. În timpul mandatului său, Biroul Oval a căpătat o celebritate aparte, datorată relației secrete cu Monica Levinsky.

draperie
George Walker Bush, a devenit cel de-al patruzeci și treilea președinte al Statelor Unite ale Americii în urma unor alegeri mult discutate, desfășurate la sfârșitul anului 2000. Draperiile din Biroul Oval au fost de culoare verde.

prezent sua
Barack Hussein Obama este al 44-lea și actualul Președinte al Statelor Unite, fiind primul afro-american ales în această funcție, în urma alegerilor prezidențiale din 4 noiembrie 2008. În timpul mandatului său, Biroul Oval a fost redecorat în tonuri de maro.

Sursa:
whitehousemuseum.org
dailyrecord.co.uk
wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.