Amenajări interioare la modă

amenajari interioare la moda

Prezentările de modă oferă o perspectivă a tendințelor mondiale din această zonă, a vestimentației aflate „pe val”.  Iar dacă obiectele de îmbrăcăminte originale sunt mai greu de procurat, din cauza prețurilor prohibitive, putem totuși folosi idei în vestimentație și, de ce nu, în amenajarea interioară a spațiului de locuit. Iar aici vorbim despre covoare, draperii și alte materiale textile din locuință care folosesc modele la modă.

Stilul folcloric

În lumea modei au revenit în forță modelele decorative tradiționale. Se poartă în aceeași măsură cele florale și geometrice, ce dau locuinței un aer rustic și familiar, dar și elegant, în același timp.

Materialele textile întâlnite în locuinţă (covoare, perdele, draperii sau tapiţeria canapelelor) trebuie să aibă teme clare şi simple: flori mari, linii drepte, culori calde şi neutre.

Produsul final ține exclusiv de creativitate și arta de a îmbina culorile. Stilul folcloric poate fi transpus și în alte obiecte ornamentale din locuință.

Iluzii optice prin dungi

Dungile de orice fel, fie pe orizontală sau verticală, precum și diagonalele, sunt omniprezente atât în modă cât și în casă.  Fie în tonuri contrastante sau nuanțe din aceeași paletă de culori, dungile atrag atenția prin iluzia optică și se îmbină perfect cu diferite forme geometrice și motive florale abstracte de design. În funcție de spațiul supus ornamentării puteți alege dungile verticale pentru ca zona să pară mai înaltă, iar dacă intenția este să pară mai lată folosiți-le pe cele orizontale.

Stilul retro

În ceea ce privește modelul de draperii, trebuie să știți că în această perioadă se poartă modele inspirate din opulența secolelor anterioare.

Caracterizându-se printr-o combinație frumoasă de culori liniștitoare, imprimeuri elegante și texturi bogate, stilul romantic oferă eleganță oricărei locuințe. Acest stil se potrivește excelent pentru orice tip de spațiu, de la dormitor și living, până la baie, bucătarie sau birou.

Stilul romantic poate fi identificat foarte ușor dupa culorile delicate de crem, roz și tonuri neutre. Materiale fine precum satin sau mătase se combină frumos cu dantele și franjuri, pentru a oferi un plus de textură fiecărei încăperi.

Stil mediteranean

Dacă este agreată influenţa mediteraneană, interioarele vor fi bogate, atmosfera densă fiind dată de draperii  înflorate și mobilier masiv sculptat. Materialele textile întâlnite în locuinţă (covoare, perdele, draperii sau tapiţeria canapelelor) trebuie să aibă teme clare şi simple: flori mari, linii drepte, culori calde şi neutre.

Corpurile de iluminat vor prezenta elemente filigranate, iar obiecte decorative vor decora locurile în care primim musafirii. Covoare groase cu arabescuri complicate îmbracă cu gust pardoseala din scânduri de lemn masiv sau din dale de gresie, piatră sau ceramică.

Romantism în locuință

Caracterizându-se printr-o combinație frumoasă de culori liniștitoare, imprimeuri elegante și texturi bogate, stilul romantic oferă clasa oricărei locuințe. Acest stil se potrivește excelent pentru orice tip de spațiu, de la dormitor si living, până la baie, bucătarie sau birou.

Stilul romantic poate fi identificat foarte ușor după culorile delicate de crem, roz și tonuri neutre. Materiale fine precum satinul sau mătasea se combină frumos cu dantele și franjuri, pentru a oferi un plus de textură fiecărei încăperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.